Nanny je bebin monitor disanja za siguran i bezbrižan san svake mame i njene bebe. Uređaj je prošao stroge medicinske kontrole i dobio sve neophodne medicinske certifikate o kvalitetu u Evropskoj Uniji.

Nanny je uređaj češkog proizvođača Jablotron koji je u potpunosti razvijen i proizveden u ovoj kompaniji.
Kod svake, pa i najzdravije bebe, može doći do zastoja u disanju i od najveće je važnosti da se to primjeti na vrijeme kako bi se moglo adekvatno reagirati i spriječiti neželjene posljedice.

Kako radi Nanny?

Nanny se postavlja ispod plahte kod malih beba, a ispod madraca kod većih beba. Nanny registruje i najmanji pokret bebe i prati disanje. Ako se desi situacija da beba ne diše 20 sekundi odmah se pali alarm koji obavještava roditelje o tome. Alarm se također pali ako je beba disala manje od 8 puta u minuti.

Nanny se sastoji od senzorske ploče, koja se postavlja ispod madraca (ili plahte) i alarma spojenog na tu senzorsku ploču, a koji se postavlja na krevetić ili drugo pogodno mjesto. Dimenzije su 50×30 cm, a što osigurava da se u potpunosti prati svaki pokret bebe.

Prilikom paljenja uređaja, uređaj sam testira baterije i informiše vas ako ih je potrebno zamijeniti. Nakon toga uređaj se samokalibriše i počinje obavljati svoju funkciju.

Ko može koristti Nanny?

Nanny se koristi u vašem domu, ali isto tako koriste ga i bolničke ustanove kao efikasno pomagalo i monitor disanja za bebe. Nanny nije uređaj, kao što to nije nijedan drugi uređaj na svijetu, koji vam osigurava da vašu bebu možete ostaviti bez nadzora i pažnje roditelja, ali je uređaj koji vam znatno olakšava brigu o vašem čedu.

Korištenje je jednostavno, a opreza nikada nije dosta, pogotovo kada se radi o bebama, jer nepredviđene situacije su uvijek moguće. Nanny je tu kao vaš dobar prijatelj da bi vam pomogao izbjeći neželjene posljedice. Iz tog razloga, Nanny je neophodna oprema za bebu u svakoj sretnoj porodici.

“Mislim da je Nanny monitor disanja izuzetno siguran, bez problema i pouzdan, temeljen na njegovom dugoročnom uvrštavanju u našu kliničku praksu i rezultatima kliničkih ispitivanja”

doc. Dr. Hana Houstkova, dr.sc.

Kada koristiti Nanny

Prema češkim i stranim pedijatrima, praćenje disanja je neophodno u situacijama kada novorođenče pati od:

 • dokazane apneje u snu koja je trajala više od 20 sekundi,
 • apneje sa bradikardijom (usporen rad srca)
 • apneje zbog preranog rođenja,
 • ALTE događaja,
 • poremećaja disanja,
 • bradikardije liječene kofeinom, teofilinom i sličnim lijekovima,
 • hripavca,
 • slabosti mišića,
 • povratka sadržaja želuca u jednjak ili usta (gastroezofagealni refluks),
 • kronične plućne bolesti,
 • neuroloških ili metaboličkih poremećaja koji utječu na kontrolu disanja,
 • traheostomije ili anatomske anomalije koje uzrokuju osjetljivost dišnog sustava.

“Važno je shvatiti da je monitor disanja također neophodan za djecu s niskom porođajnom težinom, ali to ne znači da zdravoj djeci to ne treba. Roditelji se mogu odlučiti na preventivno nadgledanje iz više razloga, uključujući nemedicinski. Ako se majka u potpunosti bavi brigom o drugoj djeci i domaćinstvu, ona ne može cijelo vrijeme paziti na novorođenče “, dodaje doc. Dr. Hana Houstkova, dr.sc.

Podaci potkrijepljeni istraživanjem:
U kliničkim ispitivanjima liječnici su dugotrajno pratili Nanny u normalnim uvjetima na devet različitih dječjih odjela u pet čeških bolnica. Pored toga, dali su Nanny majkama na testiranje kod kuće.

“Majke su posebno cijenile njegovu pouzdanost, jednostavan rad i osjećaj sigurnosti koji im je dao mir”, kaže doc.

DOC. Dr. Hana Houstkova, dr.sc.

Dadilja također besprijekorno radi u stojećim kolicima, nepomičnim košarama i kolijevkama.

“Rezultati govore sami za sebe i mogu potvrditi da je učinkovitost Nanny monitora u potpunosti dokazana i u kliničkim ispitivanjima i u dugoročnoj uporabi”

doc. Dr. Hana Houstkova, dr.sc.